Teknologgatan 11, 1tr

3 rum (70 m2). På en mycket attraktiv adress i Vasastan finns denna nyrenoverade lägenhet med en genomtänkt planlösning och ett fantastiskt ljusinsläpp. Lägenheten ligger på första trappan, men upplevs som att den ligger en våning högre, tack vare byggnadens utformning. Äldre charm såsom hög takhöjd, fönsterspeglar, fiskbensparkett, takrosetter och kakelugn. Vardagsrummet ligger i perfekt anslutning till köket och har plats för både stor soffgrupp och matplats för 6-8 personer. Fantastiskt kök med stort fönster som bidrar till ett magnifikt ljusinsläpp. Köket är välutrustat och har gott om förvaring i över samt underskåp. Stort sovrum med plats för dubbelsäng, övrig möblering samt vacker kakelugn. Sovrummet har gott om förvaring bakom platsbyggda garderober. Ytterligare sovrum invid köket med plats för arbetsyta eller enkelsäng. Badrummet är utrustat med dusch, tvättmaskin och golvvärme. Välskött och representativ fastighet, ritat av O W Björklund med byggår 1883.
Pris: på förfrågan Avgift: 4.394 kr/mån. Teknologgatan 11, 1tr
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 2 sovrum) Boarea: 70 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1, Ej hiss Avgift: 4.394 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.57218 % Byggnadsår: 1883 Förening: BRF Astrea 3

Interiör

Välkomnande hall med plats för avhängning. Ljust och rymligt vardagsrum med stora fönster som bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrummet har plats för både större soffgrupp och matgrupp. Mycket smakfullt kök med gott om förvaring. Välbevarade detaljer från sekelskiftet såsom hög takhöjd, stora fönster, vacker fiskbensparkett, fönsterspeglar, kakelugn och takrosetter. Rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng, övrig möblering och förvaring i rymlig platsbyggd garderob. Extra sovrum med plats för arbetshörna eller enkel säng. Badrum med dusch, tvättmaskin och golvvärme. Välplanerad lägenhet med mycket smarta förvaringsmöjligheter, härliga rum och otroligt vackra bevarade detaljer.

Kök

Modernt kök perfekt beläget i anslutning till den sociala delen. Köket har goda förvaringslösningar i ovan samt underskåp. Bänkskiva och stänkskiva i vacker sten samt luckor i beige kulör. Blandare i mattsvart. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spis, fläkt och diskmaskin. Köksö med två sittplatser. Plats för matplats i den sociala delen för 6-8 personer. 

Badrum

Helkaklat badrum med väggar i vitt och golv i grått kakel. Badrummet är utrustat med handfat med kommod och spegel ovan, dusch, handdukstork, golvvärme, tvättmaskin och wc. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Tidigare bygglov för balkong har funnits med utgång från köket men har gått ut. 2/3 majoritet krävs i föreningen för att få bygga balkongen med giltigt bygglov.

Område

Ett fantastiskt område i hjärtat av Vasastan med närhet till allt man kan önska. Här har man en kort promenad till en av Stockholms bästa kommunikationer vid Odenplan med såväl flertalet busslinjer som tunnelbana och pendeltåg. Förutom Odenplan så har man även en kort promenad till både Stureplan, Östermalm och Citys rika utbud av restauranger, shopping, mataffärer och kulturliv. Sats med barnanpassning i området och gym med rabatt för dem boende i föreningen runt hörnet på Holländargatan. En favorit i området är den populära caféterian Gast som finns på samma gata. Vatten med badmöjligheter finns närmast i Brunnsviken i Hagaparken där även tennisbanor finns. Man bor även perfekt med Spökparkens grönska utanför porten samt närhet till flertalet av Vasastans mest populära parker, såsom Vasaparken, Tegnérlunden och Observatorielunden.

Driftskostnad

8.450 kr/år, varav
El: 3.350 kr/år
Försäkring: 3.300 kr/år
Övrigt: 1.800 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer
Sotning 25 020kr/per tillfälle för samtliga kakelugnar i föreningen. Kostnaden delas sedan upp per hushåll, ca 2000kr/per bostad. Övrigt avser bredband

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 113.802 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2023

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1883
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-03-19
Energiprestanda: 154 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: BRF Astrea 3

Information:

Brf Astrea 3 är en äkta bostadsrättsförening som består av 21 bostadsrätter. Föreningen bildades 1882-83 och huset är byggt samma år och består av adresserna Kungstensgatan 51 och Teknologgatan 11. Föreningen äger marken. Juridisk person accepteras inte. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2 procent av aktuellt prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 4 procent av aktuellt prisbasbelopp. Föreningen tar ut en obligatorisk kostnad för bredband om 150 kr/mån, som är utskrivet i den annonserade avgiften.

Utförda renoveringar:
Se årsredovisning 2023

Se fullständig beskrivning >